Åpent møte om den nye Haldenhistorien - og litt om angrepet i januar 1660

Av: Jens Bakke, Publisert: 17.01.2010

Idd og Enningdalen Historielag inviterer til Kaserna på Fredriksten festning (innkjøring fra campingen), torsdag 21. januar 2010 kl. 19.00.

Sven G. Eliassen og Svein Olav Hansen skal skrive den nye Haldenhistorien. Bøkene skal være ferdige i 2015. Vi har invitert historikerne for at de skal fortelle litt om sine tanker i forkant av det store bokprosjektet.

Sven G. Eliassen, som selv er bosatt på Roland og er nærmeste nabo til Kaserna, vil også fortelle om angrepet i januar 1660. For 350 år siden gjennomgikk Halden noen av de mest dramatiske dagene i stedets historie, og de mest sentrale kampene sto nettopp i dette området. Det vil bli en 350-årsmarkering til sommeren, noe Lars Th. Larsen vil informere om på vegne av Fredriksten Artillerie Compagnie

Enkel servering. Gjestgiveren selv, Magne Rekstad, forteller litt om dagens drift på Kaserna.

Entré kr 80, som også dekker serveringen.

Møtet er åpent for alle! Velkommen!

Hilsen Idd og Enningdalen Historielag
Jens Bakke, leder
mob 993 54 286

Les mer
Lå ladestedet Halden i Eskeviken? (HA, 22.1.2010)


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,