Gode råd for gamle hus

Av: Jens Bakke, Publisert: 14.11.2011

Hvordan tar man best vare på gamle hus? Hvor kan man søke råd? Og hvor kan man søke penger? Torsdag 17. november kl. 19.00 inviterer Idd og Enningdalen Historielag til åpent møte på Gamle Prestebakke.

Andreas Ebeltoft fra Fylkeskonservatoren i Østfold vil dele med seg av sine kunnskaper om vår lokale bygningsarv. Han vil også gi en gi en oversikt over hvilke myndighetene som har ansvar på området. Riksantikvaren, Fylkeskonservatoren og kommunen er alle instanser som har ansvar for gamle hus – men hvem bestemmer hva?

Historielaget har også invitert Halden Håndverkerforening, som stiller opp med praktisk erfaring fra istandsetting av gamle hus. Tømrermester Jan A. Hansen har arbeidet med mange store og små store prosjekter. Murmester Per Nordlie forteller om gamle teknikker og materialer som igjen er kommet til heder og verdighet, som kalkpussing av vegger og sekkedraging av teglstenspiper.

Det serveres kaffe og noe å bite i!

Velkommen!


Hva skjer?

Tre siste

Idd og Enningdalen Historielag - Årsberetning for 2017
Årsberetning for 2017
Les mer (08.02.2018)

Innkalling til årsmøte
Idd og Enningdalen Historielag - Innkalling til årsmøte på Gamle Prestebakke torsdag 22. februar 2018 kl 1900.
Les mer (08.02.2018)

Innkomne forslag
Innkomne forslag til årsmøtet
Les mer (08.02.2018)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Rydd i skuffer og skap, på loft og i kjeller! Nå samler vi lopper til vårt sensommerstevne 27. og 28. august. Skrot for noen er gull for andre!
Send en post til for å avtale levering eller henting.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2018
Leder: Eivind Løvås, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,