Gode råd for gamle hus

Av: Jens Bakke, Publisert: 14.11.2011

Hvordan tar man best vare på gamle hus? Hvor kan man søke råd? Og hvor kan man søke penger? Torsdag 17. november kl. 19.00 inviterer Idd og Enningdalen Historielag til åpent møte på Gamle Prestebakke.

Andreas Ebeltoft fra Fylkeskonservatoren i Østfold vil dele med seg av sine kunnskaper om vår lokale bygningsarv. Han vil også gi en gi en oversikt over hvilke myndighetene som har ansvar på området. Riksantikvaren, Fylkeskonservatoren og kommunen er alle instanser som har ansvar for gamle hus – men hvem bestemmer hva?

Historielaget har også invitert Halden Håndverkerforening, som stiller opp med praktisk erfaring fra istandsetting av gamle hus. Tømrermester Jan A. Hansen har arbeidet med mange store og små store prosjekter. Murmester Per Nordlie forteller om gamle teknikker og materialer som igjen er kommet til heder og verdighet, som kalkpussing av vegger og sekkedraging av teglstenspiper.

Det serveres kaffe og noe å bite i!

Velkommen!


Tre siste

Ida 2018 har kommet
Historielagets årbok - Ida 2018 - har kommet fra trykkeriet. Vi kan friste med masse spennende lesestoff. Boka kan bestilles direkte fra historielaget eller kjøpes fra lokale bokhandlere og butikker. Prisen er 250 kr.
Les mer (11.11.2018)

Ida 2018 lansert på Gamle Prestebakke
Forfattere og bidragsytere til årets utgave av Ida – kulturbygd i grenseland var samlet på Gamle Prestebakke for å markere boklanseringen, den 18. i rekken.
Les mer (10.11.2018)

Historielagsmøtet på Orød Lystgård
Fra historielagsmøtet på Orød Lystgård torsdag 11. oktober kl. 1900
Les mer (12.10.2018)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Rydd i skuffer og skap, på loft og i kjeller! Nå samler vi lopper til vårt sensommerstevne 1. og 2. september. Skrot for noen er gull for andre!
Send en post til for å avtale levering eller henting.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2018
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,