Gode råd for gamle hus

Av: Jens Bakke, Publisert: 14.11.2011

Hvordan tar man best vare på gamle hus? Hvor kan man søke råd? Og hvor kan man søke penger? Torsdag 17. november kl. 19.00 inviterer Idd og Enningdalen Historielag til åpent møte på Gamle Prestebakke.

Andreas Ebeltoft fra Fylkeskonservatoren i Østfold vil dele med seg av sine kunnskaper om vår lokale bygningsarv. Han vil også gi en gi en oversikt over hvilke myndighetene som har ansvar på området. Riksantikvaren, Fylkeskonservatoren og kommunen er alle instanser som har ansvar for gamle hus – men hvem bestemmer hva?

Historielaget har også invitert Halden Håndverkerforening, som stiller opp med praktisk erfaring fra istandsetting av gamle hus. Tømrermester Jan A. Hansen har arbeidet med mange store og små store prosjekter. Murmester Per Nordlie forteller om gamle teknikker og materialer som igjen er kommet til heder og verdighet, som kalkpussing av vegger og sekkedraging av teglstenspiper.

Det serveres kaffe og noe å bite i!

Velkommen!


Tre siste

Innkalling til årsmøte
Idd og Enningdalen Historielag inviterer til årsmøte på Gamle Prestebakke, torsdag 21. februar 2019, klokken 19.00
Les mer (17.02.2019)

Årsberetning for 2018
Årsberetning for 2018
Les mer (17.02.2019)

Årsrapport 2018 for gruppa for Registrering av kulturminner
1904-sten ved Karl XIIs vei på Finnsvika I 2018 har gruppa bestått av Marit Bokerød Hansen, Kåre Gribsrød, Trond Bakke, Arnfinn og Mai Norderhaug, Ole P. Norderhaug, Ole P. Hagen, Bjørn Nakken, Thore Nielsen, Arne Omholt, John Solberg og Ulf Vidar Larsen.
Les mer (17.02.2019)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2019
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,