En forsommerkveld med tema Idd bygdesamling

Av: Jens Bakke, Publisert: 02.05.2009

I museet på Fredriksten festning finnes to Iddesamlinger. De befinner seg siden flere tiår tilbake i Øvre Magasin i Indre festning.

Den ene er Ør Grendesamling, som på midten av 1900-tallet ble samlet av Ragna Braadland og bygdefolk i Ørskroken. Den andre er Hovs samling, samlet av gårdbruker Hans Johnsen Hov i siste halvdel av 1800-tallet og gitt til Idd kommune av sønnen Martin Hov.

I samarbeid med Halden historiske Samlinger vil vi sette fokus på Idd bygdesamling, som foruten spennende gjenstander har en interessant historie som museum. Kari og Svein Norheim viser om i Øvre magasin.

Kaffe og kaker serverer vi i Fredrik 3s hall. Der vil også Unni E.B. Nøding og Tor Hafsrød fortelle om Ragna Braadland og innsamlingen av gjenstander i Ørskroken, og Kari Norheim henter godbiter fra Hov-samlingen fra magasinene.

Arrangementet er åpent for alle. Velkommen!

Møt fram i Indre festning på Fredriksten tirsdag 26. mai kl. 19.00.

Hilsen Idd og Enningdalen Historielag
Jens Bakke, mob 993 54 286


Ragna Braadland viser fram Ør grendesamling for speidere på 1950-tallet. Den gang var samlingen i stabburet på Elgklev i Ørskroken. Fotograf Ottar Johnsen. Idd og Enningdalen Historielags bildesamling.


Martin Hov testamenterte i 1946 den store Hov-samlingen til Idd kommune. Maleri i Idd bygdemuseum.


Tre siste

Baking av flatbrød og lefser
Fra våre venner i Berg, Rokke og Asak Historielag har vi fått invitasjon til bakekurs
Les mer (13.09.2018)

Tusen takk!
Historielagets leder takker alle involverte i helgens sensommerstevne.
Les mer (03.09.2018)

Glimt fra sensommerstevne
Årets sensommerstevne ble arrangert i helgen og folk koste seg i sensommervarmen. Her er noen glimt fra Gamle Prestebakke.
Les mer (02.09.2018)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Rydd i skuffer og skap, på loft og i kjeller! Nå samler vi lopper til vårt sensommerstevne 1. og 2. september. Skrot for noen er gull for andre!
Send en post til for å avtale levering eller henting.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2018
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,