Stormønstring på Idd bygdesamling

Av: Jens Bakke, Publisert: 27.05.2009

Flere enn 100 personer deltok i tirsdagskveldens arrangement på Fredriksten. Vi ble så mange at publikum måtte deles i tre grupper, som ble vist rundt av Kari og Svein Norheim, Magne Rannestad og Rolf Arild Engebretsen i forskjellige deler av museet.

p>Nærmere 90 ble med videre til servering i Fredrik 3s hall, hvor også Tor Hafsrød og Unni E.B. Nøding fortalte om menneskene bak Ør grendesamling.

Takk til alle som bidro!

Hilsen Idd og Enningdalen Historielag
Jens Bakke

norheim
Kari Norheim viste rundt i Ør grendesamling og i Hovs samling. Rolf Arild Engebretsen i bakgrunnen - med den gamle katalogen.

vest
Siste tilskudd til samlingen var en brodert vest og jakke ("kjol") - fransk fra slutten del av 1700-tallet, deponert av Birger Braadland på Ør.

norheim
Svein Norheim viste rundt i andre etasje i Øvre magasin.

dokker
En vandreutstilling med bunadsdokker ble vist fram for første gang i Halden denne kvelden.

hall
Fredrik 3s hall var fullsatt til servering og foredrag.

katalog
Tor Hafsrød og Unni Nøding hadde hver sine originaleksemplarer av katalogen fra Ør grendesamling - maskinskrevne med gjennomslag. De belyste samlingen og samfunnet den kom til i gjennom å fortelle om sine farmødre, henholdsvis Mathilde Hafsrød - "Tilla på Hafsrød" og Ragna Braadland - "Frua på Ør".


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,